Reyneke - Reserve Red

Beschikbaarheid: Op voorraad (6)
Levertijd: 1-2 dagen

Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Kracht, elegantie, lengte. Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).

35% van de druiven zijn als volledige trossen de betonnen vaten in gegaan en met blote voeten geplet, zodat de pitten en stelen niet gekneusd worden. De rest is eerst ontdaan van hun steeltjes, waarna het samen een spontane gisting heeft ondergaan. De wijn wordt zoveel mogelijk met rust gelaten en heeft 22 maanden gerijpt in barriques van Frans eiken die voor de tweede keer zijn gebruikt.

Elegant geparfumeerde wijn, met viooltjes, witte peper en anijs in de neus. Stevige, maar zachte tannines geven een mooie structuur, en diepe complexiteit. Zeer lange afdronk. Deze wijn zal aan complexiteit winnen als hij nog een aantal jaar op fles rijpt, laat hem nog twee jaar dicht om ‘m in al z’n potentie te proeven. Drinken tussen 2018 en 2030, 2035, 2050? U mag het zeggen.

Johan is een van de zes surfende wijnmakers van Zuid-Afrika maar bovenal een wijnmaker met een filosofische achtergrond. Hij is de enige gecertificeerde (Demeter) bio-dynamische wijnmaker in Zuid Afrika en geldt als lichtend voorbeeld voor een nieuwe generatie wijnmakers in Stellenbosch.

Mest van eigen koeien, hergebruik van water op grote schaal, fermentatie in ‘Nomblot’ fermentatietanks en andere ‘down to earth’ technieken worden toegepast om de mooiste wijnen te maken.

Fiches techniques/ technische specificaties:
2017

Inhoud: 750 ml
Oogstjaar: 2015/ 2017
Herkomstbenaming: WO Stellenbosch
Teeltwijze: biodynamisch
Vegan: ja
Druivenras(sen): Syrah
Alcohol: 13%
Importeur: Daxivin
| Joren Jacobs, Registervinoloog 25-10-2016 18:31

Mooie neus, rood fruit, beetje ontwikkeling, leer, tabak, behoorlijk wat cacaotannines, droog, lengte, jong nog. 26/06/2016

5 sterren op basis van 1 beoordelingen