Reyneke - Chenin Blanc Natural Wine

Beschikbaarheid: Op voorraad (2)
Levertijd: 1-2 dagen

De eerste echte natural wine van Johan Reyneke. Druiven van oude stokken, spontane gisting, ongefilterd gebotteld zonder enig sulfiet toe te voegen. Een meesterwerk. Wine Spectator: 94 points

quite-simply-one-of-the-best-chenin-blancs-tasted-in-2017/

In de Polkadraai heuvels ten westen van Stellenbosch liggen de twee wijngaarden waar de druiven voor deze 100% chenin blanc groeien. Het is deels de oudste wijngaard van Johan Reyneke, de met wijnstokken van gemiddeld zo’n 50 jaar oud. De bodem is van graniet en leem op een ondergrond van klei. De wijngaard wordt op ‘low intervention’ wijze beheerd.

De opbrengst van de oude chenin wijngaard was in 2016 uitzonderlijk laag. De trossen waren klein en rijpten laat. Ze werden met grote zorgvuldigheid geoogst voor een speciaal project: Reyneke’s eerste natural wine. De druiven werden geperst en ondergingen een natuurlijke vergisting zonder toevoegingen in oude houten vaten en de wijn werd na de alcoholische vergisting in een koude kelder verder gerijpt, in een poging de tweede, malolactische gisting te voorkomen. De wijn is in januari 2017 ongefilterd gebotteld zonder sulfiet en heeft dus inmiddels ruim zeven jaar flesrijping gehad.

Inhoud: 750 ml
Oogstjaar: 2016
Herkomstbenaming: n.n.b.
Teeltwijze: biodynamisch
Vegan: ja
Druivenras(sen): Chenin Blanc
Alcohol:
Importeur: Daxivin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen